Ukrayna medyası; bir Rus Mi-28 helikopterinin, insansız hava aracı kullanılarak düşürüldüğünü bildirdi. Rusya'nın Kursk kentinde; İHA'nın, helikopterin arka pervanesine çarptığı görüntüler ortaya çıktı.


Ukrayna'nın istihbarat teşkilatından kaynaklar, özel kuvvetlerin helikopteri düşürmek için uzaktan kumandalı bir İHA kullandığını söyledi. Rusya, salı günkü sınır ötesi baskının ardından Kursk'ta olağanüstü hal ilan edildiğini belirtti. Baskına 1.000 Ukrayna askeri, 11 tank ve 20'den fazla zırhlı muharebe aracının katıldığı konuşuluyor.


500-1000 DOLAR ARASI


Drone XL'e göre; saldırıda kullanılan temel FPV dronlarının maliyetleri 500 ila 1.000 dolar arasında değişiyor. Defense Mirror'a göre; bir Mi-28 askeri helikopterinin bedeli ise yaklaşık 18 milyon dolar!


İLK VAKA DEĞİL


Ukrayna'nın insansız hava araçları kullanarak bir Rus helikopterine başarılı bir şekilde saldırmasının ilk vaka olmadığı düşünülüyor. Temmuz ayında Rus askeri blog yazarları, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te insansız hava araçları kullanarak bir Rus Mi-8 askeri helikopterini düşürdüğünü bildirmişti.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL