Yuvarlak karpuzlar, kazalara daha yatkındır. Yuvarlanmaya meyilli olduklarından, düşebilirler. Ufak bir darbe halinde de çatlayabiliyorlar. Ayrıca, buzdolabında soğutmak isterseniz, asla tam olarak oturmuyorlar. Yine de açık konuşalım... Japonya'daki fiyatlardan sonra "yuvarlak" karpuzlara ekstra sempati besleyebilirsiniz.

ÖZEL BİR BÖLGEDE

Japonya, 1970'lerin sonlarında kare karpuz yetiştirmeye başladı. Bu eşsiz ürünler her yıl haziran ve temmuz ayları arasında Zentsuji'de yetiştiriliyor. Ancak kesinlikle ucuz değiller. Bir tane edinmek için Japonya'yı ziyaret etmeniz ve en az 100 dolar ödemeniz gerekiyor. Tokyo gibi pahalı şehirlerde, yaklaşık 200 dolarlık fiyat etiketleri görebiliyorsunuz.

KARGOYLA 800 DOLAR!

Rakam bazı lüks yerlerde 500 dolara kadar çıkabiliyor. Kargoyla sipariş verirseniz, 800 dolarlık fiyat çekiliyor! Üstelik bu parayı ödemeyi göze alsanız bile kare karpuzu bulamayabilirsiniz. Özel karpuzlardan yılda sadece 300 tane üretildiğini ve kötü bir hasat yılında sadece 70 tane çıktığını düşünürsek, maliyet mantıklı gelmeye başlıyor.

EN BÜYÜK HEDİYE!

Kare bir karpuz hediye etmek, Japonya'da en büyük gösteriş ve takdir jestidir. Bu sebeple rakam ne kadar yüksek olursa olsun insanlar parayı ödüyor.

Muhabir: Lila Okyanus