Sinema sektörüne emek vermiş sanatçıların örgütlenmesi, sosyal hakların iyi seviyeye gelmesi  ve emeklilik haklarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yürüten Film-San Vakfı, 49 yıl sonra ilk kez düzenleyeceği ödül töreni ile dizi ve film sektörünün başarılı isimlerini onurlandıracak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan FİLM-SAN Ödül Töreni, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü Harbiye (CRR) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Sanat camiasının bir araya geleceği törende, 2023-2024 sezonundaki başarılı sinema ve dizi yapımlarında yer alan isimlere ödülleri takdim edilecek.

VEFA ÖDÜLLERİ AYLA ALGAN VE TÜRKER İNANOĞLU’NA VERİLECEK… 

Sunuculuğunu Meral Konrat ve Kıvanç Terzioğlu’nun üstleneceği gecede ödül alacak isimleri; Engin Çağlar, Meral Konrat, Atılay Uluışık, Neslihan Akça, Semih Akça, Sevinç Özer, Derya Özgören, Murat Özen ve Kıvanç Terzioğlu’dan oluşan jüri belirledi. 1975 yılından bu yana çalışmalar yürüten Film-San’ın ilk kez düzenleyeceği törende, merhum iki usta isim; Ayla Algan ve Türker İnanoğlu ‘’Vefa Ödülü’’  ile onurlandırılacak. 

FİLM-SAN ÖDÜL TÖRENİ’NDE 32 KATEGORİDE ÖDÜLLER VERİLECEK

Törende Dizi Ödülleri; En İyi Dizi, En İyi Dizi Yönetmen, En İyi Dizi Görüntü Yönetmeni, En İyi Dizi Senarist, En İyi Dizi Müzik, En İyi Dizi Kurgu, En İyi Dizi Erkek Oyuncu, En İyi Dizi Kadın Oyuncu, En İyi Dizi Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu, En İyi Dizi Yardımcı Rolde Kadın Oyuncu, Umut Veren Ödülleri;  Umut Veren Erkek Oyuncu, Umut Veren Kadın Oyuncu, Digital Ödülleri; En İyi Digital Sinema Filmi; En İyi Digital Sinema Erkek Oyuncu, En İyi Digital Sinema Kadın Oyuncu, En İyi Digital Dizi; Digital En İyi Dizi Erkek  Oyuncu, Digital En İyi Dizi Kadın Oyuncu, Sinema Ödülleri; En iyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Senarist, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Rolde Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Rolde Kadın Oyuncu, Onur  & Vefa Ödülleri  olmak üzere 32 Kategoride ödüller verilecek.    

FİLMSAN VAKFI 49 YILDIR SANATÇILARIN EMEKLİLİK HAKLARI İÇİN MÜCADELE VERİYOR 

Film-San Vakfı, 1975 yılında Ümit Utku, Hülya Koçyiğit, Engin Çağlar, Ayla Algan, Erkan Özerman, Emel Sayın, Selim Soydan, Murat Soydan, Muazzez Arçay, Aytaç Arman, Meral Orhonsoy, Fatma Belgen, Devlet Devrim, Bahar Öztan, Anta Toros gibi sinema, müzik ve tiyatro dünyasının önde gelen isimleri tarafından kurulmuş ve sanat emekçilerinin sosyal güvencelerini sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza atmıştır. 49 yıllık geçmişiyle Türkiye'de halen hizmet veren ilk ve tek kuruluş olma özelliğini sürdüren Film-San Vakfı, 4500'den fazla vakıf üyesine emeklilik hakkı sağlamıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ