Araştırmacılar; Rusya'daki donmuş topraklarda bulunan 44 bin yıllık kurdu inceliyor. Kurt, bilim insanlarına Pleistosen döneminde yaşam tarzının ve beslenme şeklinin nasıl olduğunu anlatabilir. Araştırmacılar; antik bakteriler ve kurtların, modern hayvanlarla nasıl akraba olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyor.

Yerel halk kurdu, küresel sıcaklıklar arttığı için eriyen kalın kar tabakasının altında bulmuştu. Dondurucu derecedeki soğukluk, hayvanın cesedinin mükemmel şekilde korunmasına yardımcı oldu. Dişleri ve kürkünün çoğu, bazı organları gibi hala sağlamdı!

DİKKAT ÇEKİCİ VE BENZERSİZ

Araştırmaya dahil olmayan Alberta Üniversitesi'nden antropolog Robert Losey, Business Insider'a "Aslında bu şok edici. Bu şimdiye kadar bulunan tek tam yetişkin Pleistosen (buz devri) kurdu. Gerçekten dikkat çekici ve tamamen benzersiz" açıklamasında bulundu.

Araştırmacı Artemy Goncharov, "Böylesine iyi korunmuş antik bir hayvandan öğrenebileceğimiz çok şey var. Genetiği, yaşam tarzı, diyeti ve hatta ne tür antik bakteri ve virüslere sahip olduğu gibi... Bakteriler binlerce yıl hayatta kalabiliyor, onlar bir nevi o eski zamanların tanığı oluyorlar" açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ