Charlie adlı fil, 1984 yılında iki yaşındayken Zimbabve'nin Hwange Milli Parkı'nda yakalanmıştı. Güney Afrika'daki Boswell Wilkie Sirki'ne götürüldü ve numaralar yapması için eğitildi. 2000'lerin başında ülkenin tek ulusal hayvanat bahçesine transfer edildi.

HEYECANLI YOLCULUK

Son yıllarda hayvan refahı grupları, filin sağlığından endişe duydukları için serbest bırakılması yönünde baskı yapıyorlardı. Yaban hayatı haklarını savunan EMS Vakfı, hayvanın dört saatlik heyecanlı bir yolculuğun ardından Shambala Özel Rezervi'ndeki yeni evine ulaştığını duyurdu.

ÖLÜMLERE TANIK OLDU

EMS Vakfı ve ortakları, fillerin hayvanat bahçelerinde acı çektiğine dair bilimsel kanıtlar sunmasının ardından Güney Afrika hükümetiyle yıllardır müzakere yapıyordu. Hayvanat bahçesinde Charlie'nin, henüz bir aylık bile olmayan kendi yavrusu da dahil olmak üzere dört filin daha ölümüne tanık olduğu söyleniyor.

ÖMÜRLERİ 60-70 YIL

Güney Afrika'da 25.000'den fazla yabani fil nüfusu bulunuyor. Afrika filleri kaçak avcıların tehditleriyle karşı karşıyadır. Her yıl binlercesi dişleri için yasa dışı şekilde öldürülmektedir. 42 yaşında serbest kalan Charlie sürekli izlenecek. Afrika fillerinin ortalama yaşam süresi 60-70 yıl civarındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ