Trendyol Süper Lig devi Beşiktaş’ın ve A Milli Futbol Takımı’nın parlayan yıldızı Semih Kılıçsoy için yaklaşık 1 senedir gündemde olan ayrılık gelişmesi sonunda yaşandı. Dünyanın en büyük kulüplerini peşine takmayı başaran Semih Kılıçsoy, İngiltere Premier Lig’e gidiyor.

SEMİH KILIÇSOY, MANCHESTER UNITED’DA

Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en büyük golcü adaylarından olan Semih Kılıçsoy’un Türkiye’de kariyeri kısa sürdü. İngiliz basınında yer alan habere göre; Premier Lig devi Manchester United, Semih Kılıçsoy’u kadrosuna katmak için Beşiktaş ile anlaşmaya vardı. Haberin ayrıntılarında, Semih Kılıçsoy ie de anlaşmaya varan kırmızılıların, sezon sonunda milli golcü ile resmi sözleşme imzalayacağı açıklandı.

REKOR KIRILACAK

Semih Kılıçsoy’un Manhester United’a transferi için çıkan haberin detaylarında iki kulüp ve Semih Kılıçsoy arasında yapılan anlaşmanın maddelerine de yer verildi. Buna göre; Manchester United, Beşiktaş’a 35 milyon euro net bonservis bedeli ödeyecek. Öte yandan, United’ın Semih Kılıçsoy ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedildi. Semih Kılıçsoy transferi 35 milyon euro karşılığında gerçekleşirse 19 yaşındaki milli golcü, Süper Lig tarihinin en pahalı satışı olacak. Bu rekor şu an 30’a milyon euro ile Galatasaray’dan Bayern Münih’e transfer olan Sacha Boey ve kısa bir süre önce Fenerbahçe’den Brighton’a transfer olan Ferdi Kadıoğlu’na ait.

Editör: Bedirhan Altundağ