Trendyol Süper Lig devi Fenerbahçe'de sergilediği performansla göz dolduran ve dünyanın en büyük kulüplerinin transfer hedefi haline gelen Ferdi Kadıoğlu'nun geleceği uzun süredir belirsizliğini koruyordu. Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın en büyük kozlarından biri olan gurbetçi oyuncunun transferi bitti.

FERDİ KADIOĞLU, FENERBAHÇE'DEN BAYERN MÜNİH'E TRANSFER OLUYOR

Fenerbahçe'de 2018-2019 sezonundan bu yana forma giyen ve çıktığı her maçta üzerine koyarak devam eden Ferdi Kadıoğlu, son olarak EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda da A Milli Takım formasıyla fırtınalar estirmeyi başarmıştı. Uzun süredir takımdan ayrılacağı konuşulan Ferdi Kadıoğlu için ayrılık kapıya dayandı. Alman basınında yer alan habere göre; Bayern Münih, Ferdi Kadıoğlu'nu kadrosuna katmak için sarı-lacivertli ekiple anlaşmaya vardı.

4 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANACAK VE REKOR BONSERVİS BEDELİ ÖDENECEK

Ferdi Kadıoğlu'nun transferindeki mali detaylarda duyuruldu. Buna göre; Bavyera ekibi Fenerbahçe'ye 30 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Alman devinin, 25 yaşındaki oyuncu ile de 4 yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedildi. Transfer belirtilen rakam üzerinden gerçekleşirse Ferdi Kadıoğlu, Süper Lig'den bonservisine en yüksek bedel ödenen Türk futbolcu olarak tarihe geçecek. Rekor şu anda Beşiktaş'tan Everton'a 22.5 milyon euro karşılığında transfer olan Cenk Tosun'a ait bulunuyor.

GEÇEN SEZON 51 MAÇTA BOY GÖSTERDİ

Ferdi Kadıoğlu, geride kalan sezon Fenerbahçe formasıyla 51 resmi mücadelede sahaya çıktı. Yıldız sol bek oyuncusu, bu mücadelelerde 3 gol ve 5 asist üretti.
 

Editör: Bedirhan Altundağ