İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya'da "Kuyu-5" operasyonları düzenlendi. Operasyonlar neticesinde, Hatay merkezde Ömer Kartopu'nun, Hatay İskenderun'da Ali Ak'ın, Ankara'da Alper Aksoy'un, Çankırı'da Recep Armağan'ın ve Konya'da cezaevinde olan Faris Çokkaynar'ın elebaşılığını yaptığı 5 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda, 4 elebaşının da içinde bulunduğu toplam 57 şüpheli yakalandı.

Organize suç örgütü üyelerinin; rakip suç gruplarına silahlı saldırılar düzenledikleri, müşteki şahısları darp ve tehdit ederek yağmalamaya çalıştıkları, silah zoruyla kaçırıp ailelerinden para talep ettikleri, alacak verecek meselelerine müdahil oldukları, uyuşturucu ticareti nedeniyle husumetli oldukları şahısları tehdit ettikleri, usulsüz senet imzalatarak borçlandırdıkları, cebir ve şiddet kullanarak alacak verecek konularında tahsilat yaptıkları, tefecilik yaparak yüksek faizle borçlandırdıkları ve borcunu ödeyemeyenleri tehdit ettikleri, sanayi sitelerinde müşterileri dolandırdıkları, itiraz edenlere karşı cebir ve şiddet uyguladıkları, tehdit ve hakaretlerde bulundukları, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sırasında, 17 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, 5 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek senet ve Türk lirasına el konuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA