Namibya polisi, ülkenin kuzeydoğusundaki Zambezi Bölgesi'nde boş bir eski dondurucuda oynayan dört çocuğun ölümünü araştırıyor. Yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocuklar, pazartesi günü öğleden sonra Katima Mulilo kasabasının yoğun nüfuslu bölgesinde kullanılmayan bir derin dondurucunun içinde bulundu.

OYUN OYNUYORLARDI

Polis, çocukların oynarken kazara içeride sıkışıp kaldıklarını ve boğulduklarını düşünüyor ancak soruşturma sürüyor. Devlet televizyonu, dört çocuktan ikisinin dondurucuda boğularak, diğer ikisinin ise tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

BABASI KONUŞTU

Çocukların birisinin babası Aranges Shoro, The Namibian gazetesine verdiği demeçte, "İçeri girdiğimde, sağlık görevlilerinin kızım ve başka bir kızla ilgilendiğini gördüm. Onları hastaneye götürdüler, diğer ikisini ise morg araçlarına koydular" dedi.

EVİN DIŞINDAYDI

Kamu yayın kuruluşu NBC'nin haber sitesine göre; yakındaki Katima Mulilo Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki minik de hastaneye vardıkları sırada hayatlarını kaybetti. Olaydan etkilenen ailelerden birinin evinin dışındaki çalışmayan dondurucunun neden orada tutulduğu henüz bilinmiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ