Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), çay fiyatlarında art arda zam yapmaya devam ediyor. Bu son zamla birlikte, Haziran'dan bu yana raflardaki çayların fiyat etiketleri dördüncü kez değiştirilmiş olacak.

BloombergHT'nin haberine göre, 8 Haziran'da kuru çay fiyatlarına yüzde 43'lük bir zam uygulayan Çaykur, ikinci zamı 14 Temmuz'da yüzde 9,5 oranında gerçekleştirmişti. 15 Ağustos itibariyle çaya yüzde 4,5 oranında üçüncü bir zam daha ekleyen Çaykur, son olarak 12 Eylül itibariyle çaya yüzde 15 oranında bir zam daha yapmıştır. Bu son gelişmeyle birlikte, Çaykur'un kuru çay fiyatları 8 Haziran'dan bu yana son 97 günde toplamda yüzde 88,2 oranında artmış oldu.

Çaya zam mı geldi, kaç TL zam yapıldı? 2022 Çay fiyatları kaç para oldu? 5  Temmuz 2022 Salı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

YENİ FİYAT LİSTESİ GÖNDERİLDİ

Ayrıca, TÜİK'in Ağustos ayı verilerine göre, "çay ve diğer demlenmiş içecek çeşitleri"nde aylık bazda yüzde 7,17'lik bir fiyat artışı görülürken, yıllık artış oranı yüzde 54,61 olarak raporlandı.

Yeni fiyat listeleri, toptan satış yapan firmalara gönderilmeye başlandı. Unutulmamalıdır ki, seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs tarihinde Rize'deki bir mitingde yaş çay alım fiyatını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen yıl destek ödemesiyle birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira vermiştik. Bu yıl, destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa yükseltiyoruz." açıklamasını yapmıştı.

,

Kaynak: haber merkezi