İtalya'da polis, kuzeydeki Verona şehrinde 33 Hintli çiftlik işçisini "kölelik benzeri çalışma koşullarından" kurtardıklarını belirtti. İki çete lideri de gözaltına alınırken üzerlerinden yarım milyon euro çıktı. Polis, iki Hintli çete liderinin, mevsimlik çalışma izni alabilmek için vatandaşlarını İtalya'ya gelmeye ikna ettiğini ve kişi başı 17 bin euroyu cebe indirdiğini söyledi.

HER GÜN 12 SAAT

Erkekler daha sonra haftada yedi gün, günde 10-12 saate kadar çiftliklerde çalışmaya zorlandı. Sadece 4 euro ücret aldılar. İtalyan polisi bu koşulları "kölelik" olarak niteledi. Göçmenlerin bir kısmından, gerçekte asla alamayacakları kalıcı çalışma izni için ek 13 bin euro ödeme karşılığında ücretsiz çalışmaya devam etmeleri istendi.

SORUŞTURMA ALTINDALAR

İddiaya göre iki tacizci köleleştirme ve emek sömürüsü gibi suçlardan dolayı soruşturma altında... Mağdurlara koruma, iş fırsatları ve yasal ikamet belgeleri sunulacak.

KAN KAYBINDAN ÖLDÜ

İtalya'daki modern kölelik sorunu, işvereni tarafından terk edilip, kolunun bir makine tarafından kesilmesinin ardından kan kaybından ölen kayıt dışı Hintli işçi Satnam Singh'in davasının ardından ilgi odağı haline geldi. Moody's'in mart ayında yayınladığı bir rapora göre; İtalya, 2018'den bu yana geçen süreçte yaklaşık 32.000 modern kölelik olayıyla Avrupa'da zirveye çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ