310. yıl önce kurulan, dünyanın en köklü ve güçlü kurumlarından İstanbul İtfaiyesi, uluslararası standartlarda teknolojik ekipmanlarla donatılan araçları filosuna kazandırdı. Şehrin dar sokaklarında, dik yokuşlarında ve engebeli orman yollarında kullanılacak araçlarla her hava koşuluna ve her yerleşim birimine ulaşmakta ekiplere sağlanan imkânlar geliştirildi.

134 YENİ ARAÇ ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında, “İstanbul İtfaiyesi'ne 134 yeni araç kazandırmış olduk. Aldığımız araçlar arasında itfaiye ilk müdahale araçları, ambulans, su ikmal araçları, merdiven araçları ve itfaiye hizmet araçları yer alıyor. 800 milyon liraya varan maliyetle aldığımız bu 134 araçla birlikte ekibimizin 970 araca ulaştığını, teşkilatımızın araç sayısını da yüzde 16 oranında artırdığımızı belirtmek isterim. Böylece araç filomuzun yaş ortalaması 16’dan 12’ye düşmüştür. Araçların bakım ve arıza durumlarının azalacağı gibi son teknolojilerle donatılan araçlarımız sayesinde hizmet kalitemizin de artacağı bir gerçektir. İstanbul İtfaiyesi olarak her türlü afete karşı hazırlıklı olduğumuzu İstanbullulara duyurmak isterim” dedi.

SADECE İSTANBUL’A DEĞİL TÜM ÜLKEMİZE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ŞOK Gazetesi muhabirimiz Senay Güncavar’a yaptığı açıklamasında, "İstanbul İtfaiyesi’nin hizmet kalitesini yükseltmenin mutluluğu içerisindeyiz. İtfaiyemize 134 yeni araç kazandırdık, araç sayısını yüzde 16 oranında artırdık. Böylece araç filomuzun yaş ortalaması da düşmüş oldu. Modern araçların yanı sıra nitelikli ve tecrübeli personelimiz, sağlam altyapımızla İstanbul'u korumak için her zaman hazırız. Bu vesileyle 310 yıllık gururlu geçmişimizle İstanbul İtfaiyesi olarak sadece İstanbul’a değil, tüm ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.


 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR