Paris Olimpiyatları'nda yarışan üç Alman yüzücünün hastalandığı bildirildi. Ancak hakkındaki "kirli" iddiaları sebebiyle tartışılan Sen Nehri'nin bu hastalığa sebep olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Yüzücülerin kimliği belirtilmedi. Ancak Leonie Beck sosyal medyada durumunu açıkladı. Üç yüzücü de iyileşti ve planlandığı gibi evlerine dönmeyi bekliyor. 10 kilometrelik yarışta dokuzuncu olan Beck, Instagram'da hasta gibi görünen ancak başparmağını kaldırdığı bir fotoğrafını paylaştı.

KUSTUM VE İSHAL OLDUM

Beck, "9 kez kustum ve ishal oldum" diye yazdı. Ardından alaycı bir şekilde "Sen Nehri'ndeki su kalitesi onaylandı" diye ekledi. Alman komitesi, "İki kadın Alman yüzücü; mide bulantısı, kusma ve ishal nedeniyle ayakta tedavi edildi. Şu anda kendilerini çok daha iyi hissediyorlar. Benzer semptomlar gösteren başka bir yüzücü şu anda Alman takım doktorları tarafından tedavi ediliyor" açıklamasını yaptı.

KABUL EDİLEMEZ SEVİYEDE

Bakteri yüklü suları nedeniyle bir asırdan fazla süredir yüzmenin yasak olduğu Sen Nehri ile ilgili endişeler, oyunlardan önce iyice artmıştı. Büyük ve masraflı bir temizleme projesine rağmen, bazı ölçümler hastalığa neden olan bakteri seviyelerinin kabul edilemez olduğunu gösterdi.

İPTALE YOL AÇMIŞTI

Bu durum; triatlon programında değişikliklere ve erkekler ile kadınların yarışları öncesinde planlanan iki açık su antrenman seansından birinin iptal edilmesine yol açtı.

Kaynak: HABER MERKEZİ