ABD Minnesota'daki bir üniversitenin yurt odasında kız arkadaşını üç gün boyunca rehin tutarak tecavüz ettiği, dövdüğü ve işkence uyguladığı iddiasıyla yargılanan bir kişi, 7.5 yıl hapis yatacak. 20 yaşındaki Keanu Avery Labatte, ikinci derece suç teşkil eden cinsel davranış suçlamasını kabul etti. Eylül ayında St. Catherine Üniversitesi'ndeki odasında kadını boğmaya çalıştığını ve cinsel saldırıda bulunduğunu itiraf etti.

BUNLARI REDDEDİYORUZ

Savcılar bunun karşılığında ekstra dört suçlamayı düşürdü. Avukatı Thomas Beito, Labatte'nin saldırı sırasında onu boğmaya çalıştığını itiraf ettiğini söyledi. Beito, "Burada söz konusu olan diğer türden müstehcen ayrıntıları; örneğin işkence, rehin tutma veya kaçırma gibi durumları kabul etmedi. Böyle şeylerin yaşandığını reddediyoruz" dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİK!

Labatte, 4 Kasım'daki cezası öncesinde 80.000 dolarlık kefaletle serbest kalmaya devam edecek. Avukatı Beito, yaşı ve daha önce önemli bir suç geçmişi olmaması nedeniyle, Hakim Kellie Charles'tan denetimli serbestlik talep edeceğini söyledi. Ramsey Bölge Savcılığı Sözcüsü Dennis Gerhardstein ise savcıların 7.5 yıllık tam süre verilmesini isteyeceğini belirtti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Labatte, iki aylık kız arkadaşını ziyaret etmek için kampüse gitti. Kendisini çileden çıkaran mesajlar, resimler ve sosyal medya içerikleri bulduktan sonra sevgilisinin telefonunu aldığını söyledi. İddialar arasında; sevgilisini bıçakla tehdit ettiği, yüzünü bir bezle örttükten sonra üzerine su dökerek işkence yaptığı da vardı. Kız arkadaşı, 3 günün sonunda kafeteryadan yiyecek almaya gitme konusunda onu ikna etti. Doğrudan üniversitenin güvenlik ofisine koşunca olay ortaya çıktı.

Muhabir: Tamer Ayeri