Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kamu bankasına emeklilere destek talimatı verdi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, Ekim ayında emeklilere 25.000 TL’ye kadar faizsiz kredi sağlayacak. Bu kampanya, artan ekonomik zorluklar karşısında emeklilerin nakit ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Başvurular 1 Ekim itibarıyla başlayacak ve tüm emekliler, kamu bankalarının sunduğu bu fırsattan yararlanabilecek. Kampanya süresi 31 Ekim’e kadar devam edecek.

Türkiye’de ekonomik koşullarını Her geçen gün daha da kötüleşmesi ile birlikte en çok zorlanan kesim emekliler oluyor. Emekli vatandaşlarına yazık ki geçimlerini sağlamakta büyük sıkıntı yaşıyor. Temmuz ayında yapılan zamlarda yeterli olmayınca emekliler çareyi banka kredisi kullanmakta buldu. Ancak son yıllarda kredi faiz oranları da çok yüksek. Bu sebeple emeklilere çektikleri miktarının 4 katına kadar geri ödeme yapmak zorunda kalıyor. Emeklinin nakite ihtiyacının karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kamu bankalarına talimat geldi. 3 kamu Bankası Ekim ayında emekliye faizsiz acil ihtiyaç kredisi sağlayacak. Ziraat Bankası vakıfbank ve Halkbank’tan verilecek faizsiz emekli kredisi kampanyasına ilişkin şartlar detaylar belli oldu. 25.000 TL’ye kadar faizsiz kredi almak isteyenler için başvuru şartları haberimizde….

EMEKLİYE ÖZEL FAİZSİZ İHTİYAÇ KREDİSİ

Cumhurbaşkanı talimatı ile emekliyi rahatlatacak ödeme geliyor. 1 Ekim’den itibaren kamu bankaları emekliler için yeni özel kredi fırsatlarını duyuracak. Ziraat Bankası vakıfbank ve Halkbank’ın Yeni Emek paketi kapsamında 25.000 TL’den başlayan faizsiz kredi destekleri sunacağı öğrenirdi. Emeklinin nakit ihtiyacına yönelik başlatılan yeni kampanyada vade süresi 6 ay olarak belirlendi. Ayrıca Halkbank’ın emekliye özel 3 ay ödeme erteleme seçenekleri de bulunuyor.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Ekim ayına özel olarak başlatılan Yeni emekli kredisi paketine başvurular yarın başlayacak ve 31 Ekim’e kadar devam edecek. Banka şubelerinden, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden SSK bağ-kur 4C emeklisinin tamamı başvuru yapabilecek. Kamu Bankası müşterisi olan olmayan tüm emekliler bu kampanyadan yararlanabiliyor.

EMEKLİ PROMOSYON DESTEĞİ DE VAR

Ayrıca kamu bankalarından kredi çekmek için müşteri olmayı seçen emeklilere promosyon desteği de var. Emekliler, 3 kamu bankasından birine geçmeleri durumunda maaş aralığına göre en az 8000 TL, en fazla 12000 TL promosyon alabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara ise kamu bankalarından sağlanan promosyon 5000 TL oldu. Dul ve yetim aylığı alanların yeni kampanya kapsamında hem kredi hem de promosyon fırsatlarından yararlanabileceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi