50 yaşındaki Sherry Holtz'un cesedi, Florida'daki bir barda görülmesinden bir gün sonra, 4 Aralık 1999'da bulunmuştu. Teneke kutu toplayan bir kişi, Holtz'u orman hattının yaklaşık 6 metre uzağında, beton bir levhanın üzerinde görmüştü.

O DÖNEMDE ZORDU

Yetkililer, Holtz'un boynunun kesildiğini kaydetti. Ayrıca boğulma, travma ve cinsel saldırı izleri bulunmuştu. Cesedinin yakınında üzerinde kan ve farklı DNA'lar olan bir bıçak keşfedildi. Ancak örnekler yeterince büyük olmadığından o dönemde test yapmak zordu.

CİNAYETLE SUÇLANDI

Soruşturmacılar bıçağı muhafaza etti ve davayı Mayıs 2023'te yeniden açtı. Yetkililer, geçen ay bıçaktaki kanın kurban Holtz'a, bıçaktaki ek DNA'nın da 74 yaşındaki Gary Durrance'a ait olduğunu doğruladı. Holtz'un uzun süre birlikte olduğu erkek arkadaşı Durrance'ın tutuklandığı ve cinayetle suçlandığı belirtildi.

10 EYLÜL'DE MAHKEMEDE

Çift, cinayet sırasında o dönem sorgulanan üç kişiyle birlikte Sanford'daki bir evde yaşıyordu. Oda arkadaşları, çiftin tartıştığını ve 2 Aralık 1999'da Durrance'ın, Holtz'u evden kovduğunu söyledi. Durrance'ın cinayet gecesi Holtz'la birlikte olduğu iddialarını reddetmişti. Katil, Seminole İlçesi John E. Polk Islah Tesisi'nde tutuluyor. Cezaevi kayıtlarına göre; 10 Eylül'de mahkemeye çıkması planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ