İspanya'nın resmi verileri; bu yaz kıyı şeridinde 21.8 milyon uluslararası ziyaretçinin ağırlandığını gösterdi. Yani rekor kırıldı. Bu turist akını ülkede bazı protestoları tetikledi. Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), rakamın 2023 yazına göre; yüzde 7.3 oranında arttığını belirtti.

MEMNUN OLMADILAR

Ancak turist akını tüm İspanyolları memnun etmedi. Özellikle Barselona, ​Malaga, Balear Adaları ve Kanarya Adaları'nda protestocular duygularını dile getirdi. Protestocular altyapıdaki sıkıntıdan, kirlilikten ve gürültüden şikayetçi oldu.

FAHİŞ FİYATLAR

Ayrıca, birçok mülkün turistlere kısa süreli olarak fahiş fiyatlara kiraya verilmesi nedeniyle artan kira fiyatları da öfkelendirildi. Barselona 2029'dan itibaren turistlere daire kiralamayı sonlandıracağını duyurdu.

8 AYDA 64.8 MİLYON!

İspanya'ya yaz aylarında en çok turist gönderen ülke, 4.17 milyonla İngiltere oldu. Onları Fransa (3.75 milyon), Almanya (2.49 milyon) ve İtalya (1.35 milyon) izledi. ABD'li turist sayısında da yüzde 13'lük artışla 850 bin kişi görüldü. INE'ye göre; İspanya, yılın ilk sekiz ayında toplam 64.8 milyon turisti ağırlayarak bir rekora daha imza attı.

Kaynak: HABER MERKEZİ