Judith Monarrez, e-postayla gelen haberi duyduğunda mutfak zeminine yığılıp ağlamaya başladı. Dokuz yıldır kayıp olan evcil köpeği Gizmo, sağ olarak bulunmuştu. Monarrez 2015 yılında 28 yaşındaydı ve ailesiyle birlikte yaşıyordu. O sırada 2 yaşındaki Gizmo, Las Vegas'taki evlerinin arka bahçesindeki arızalı bir kapıdan kaçmıştı.

KENDİ EVİNE TAŞINDI

Şu anda 37 yaşında olan Monarrez kendi evine taşındı. İngilizce alanında yüksek lisans derecesi aldı ve yüksek öğrenimde öğretmenlik kariyerine başladı. Ancak Monarrez, yıllar boyunca Gizmo'yu aramaktan hiç vazgeçmediğini söyledi.

HEMEN YOLA ÇIKTI

Bir kadının artık 11 yaşında olan köpeği bulduğunu ve onu veterinere bıraktığı öğrenildi. Burada hayvanın üzerindeki mikroçip incelendi. Monarrez'i ağlatan e-posta, veterinerden geldi. Hemen yola çıkan Monarrez, Gizmo'yla buluştu.

SAĞLIK SORUNLARI OLUŞTU

Gizmo yıllar içinde değişmişti. Gölgelerden, yüksekten ve kuşlardan korkmaya başlamıştı ve artık aksayarak yürüyordu. Monarrez, köpeğin her iki gözünün de ciddi şekilde enfekte olduğunu belirtti. Dişlerinden bazıları da eksikti. Monarrez, "Adını söyler söylemez bana baktı ve göz temasını hiç kesmedi. Artık onun sağlık sorunlarıyla ilgileneceğiz ve yine sevgi göstereceğiz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ