The Atlantic'e göre; Ukraynalı bir insansız hava aracı komutanı, birliğinin 5.000 ölümcül saldırı gerçekleştirmek için 100 milyon dolarlık malzemeye ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Komutanın söylediklerine göre; bu rakam bir yıl boyunca Rus güçlerine karşı öldürülen her bir kişi için yaklaşık 20.000 dolar harcanacağı anlamına geliyor.

CİDDİ DESTEK

Komutana göre; Batı'nın Ukrayna'yı finansal olarak ciddi anlamda desteklemesi gerekiyor. Derginin yazarları Karl Marlantes ve Elliot Ackerman, 92. Hücum Tugayı'ndan bir insansız hava aracı komutanının, kendilerine, birliği tarafından kullanılan seyyar mühimmatların maliyeti hakkında sunum slaytları gösterdiğini yazdı.

1 YIL BOYUNCA

Buradan çıkarılacak en önemli sonuç, Ukrayna'nın birliğine harcadığı her 20.000 dolara karşılık ortalama olarak bir Rus askerini öldürebileceğiydi! 100 milyon dolarlık bir insansız hava aracı biriminin 1 yıl boyunca savaş alanında kalabileceği ve 5.000 ölümcül saldırı gerçekleştirebileceği söyleniyordu.

İHTİYACIMIZ VAR

"Aşil" lakaplı komutan, İHA'ların daha fazla kullanılmasını istiyor. Ukrayna, kendisini Rusya'ya karşı savunmak için Batı'nın yardımına fazlasıyla ihtiyaç duyduğunu ve savaşı kazanmak için çok daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu uzun zamandır söylüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ