Sosyal hizmet görevlisi Samantha Griffin (38), yeğeni ve kurtarma köpeği Luna ile birlikte Indiana/Marion'da yeni bir daireye taşındığını ve sonraki birkaç hafta boyunca duman dedektörünün periyodik olarak çaldığını söyledi. Griffin, "Yangın alarmım çalmaya devam etti ve bunun bir elektrik olduğunu varsaydık çünkü fişini çektiğimiz anda duruyordu. Ama Luna hareketlenmeye başladığında sanki bir şeyler yolunda değilmiş gibi hissettik" dedi.

HALA MORLUKLAR VAR

Samantha Griffin, "Genellikle migren ağrısı çekerim, Yine ağrım başlayınca durumu ciddiye almadım. Ama Luna, kanepede uyumak veya şaka yollu daireyi dağıtmak yerine, hareketlenmeye başladığı ve beni evden çıkarana kadar pes etmedi. Normalde bunu yapmaz. Üzerime atlamaya başladı. Sanırım bana vurduğu yerlerde hala morluklar var" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF: Samantha Griffin, dairede meydana gelen karbon monoksit sızıntısı nedeniyle hayatını kurtarma sürecine yardımcı olan köpeği Luna'ya teşekkür ediyor. (Samantha Griffin)

HAYATINI KURTARMIŞ

Griffin, Luna ile birlikte dışarı çıktığını ve binanın bakım personelini aradığını, onların da yerel itfaiyeye haber verdiğini söyledi. Griffin, ilk müdahale ekiplerinin, dairesinde ciddi bir karbonmonoksit sızıntısı olduğunu tespit ettikten sonra şok olduklarını ve Luna'nın o gün hayatını kurtardığını söylediklerini aktardı.

KUŞ YUVASI SEBEBİYLE

Hayatı kurtulan kadın daha sonra binasının gazlı su ısıtıcısının bacasında bir kuş yuvası olması nedeniyle karbonmonoksit sızıntısı olduğunun kendisine söylendiğini belirtti. Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri arasında; baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, göğüs ağrısı, kafa karışıklığı, halsizlik veya grip benzeri semptomlar bulunur.
 

Muhabir: Lila Okyanus