İki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan Altaf Khalifa, uluslararası insan avına sebep olmuştu. İngiltere'ye teslim edilen sapığa 24 yıl hapis cezası verildi. Altaf Khalifa, Leicester Crown Mahkemesi'nde iki tecavüz de dahil olmak üzere 11 suçtan hüküm giydi.

KIZLARDAN BİRİ İNTİHAR ETTİ

Leicestershire Polisi, 42 yaşındaki şüphelinin kefaletle serbest bırakıldıktan sonra kaçtığını ve bunun yaklaşık iki yıl süren uluslararası bir insan avını başlattığını söyledi. Suçlamaların sekizi küçük yaştaki iki kıza yönelikti ve bunlardan biri daha sonra intihar etti.

KEFALET SONRASI FİRAR

Polis, suçların çoğunun Ocak 2016 ile Ağustos 2019 arasında Leicester'daki bir adreste gerçekleştiğini söyledi. Sabit bir adresi olmayan Khalifa, Temmuz 2021'de kefaletle serbest bırakıldıktan sonra firar etmiş ve bu durum Eylül 2023'e kadar süren uluslararası bir insan avına yol açmıştı. O tarihte İspanya'nın Malaga kentinde yaşarken bulunmuştu.

KEŞKE HAYATTA OLSAYDI

Sonraki süreçte de İngiltere'ye teslim edildi. Soruşturmayı yürüten polis memuru Vanessa Murva, "Sanığın artık parmaklıklar ardında bulunmasından memnun olsam da, kızlardan birinin tacizcisinin hapse atıldığını görememesi acı verici" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ