Sosyal inceleme neticesinde ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki yaklaşık 2 bin öğrenciye Belediye tarafından okul çantası, spor ayakkabı ve kırtasiye malzemesi desteği sağlandı. Bu değerli destek, öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmanın yanı sıra ailelerin maddi yükünü hafifletmeye de katkı sağlıyor.


DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Beylikdüzü’nde, öğrencilere ve çocuklara yönelik sağlanan desteklerin devam edeceğini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gökşen Ayözen, şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak öğrencilere eğitim desteği sunmaya devam ediyoruz. Sosyal inceleme sonucunda belirlenen aileler, Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki müdürlük binamıza gelerek okul malzemelerini alabiliyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki yaklaşık 2 bin çocuğa ayakkabı, çanta ve kırtasiye ürünleri gibi destekler sağladık ve bu desteğimiz devam ediyor. Ailelere ve öğrencilere her zaman yardımcı olmaya devam edeceğiz.”


HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR
Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, eğitimin toplum için ne kadar kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, “Eğitim, gençlerimizin geleceği için kilit bir öneme sahiptir. Eğitimde fırsat eşitliği her çocuğun hakkıdır ve biz bu hakkı korumak için elimizden geleni yapacağız. Bin 485 öğrencimize bu destekle sadece eğitim hayatlarını kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara gelecekte daha parlak bir yarın sunuyoruz” dedi. MEHMET YAVUZ GAYBERİ

Kaynak: MEHMET  YAVUZ GAYBERİ