Batı Virginia'da yaşayan doğa tutkunu Kirk Price, USA TODAY'e yaptığı açıklamada, patika kamerasının Batı Virginia'nın güneybatısındaki Appalachian Dağları'nda iki ayaklı hayvanı tespit ettiğini söyledi.

İLK 2018'DE GÖRDÜ

İki ayaklı ayının videolarını ve görüntülerini paylaşan Price, hayvanın yaklaşık 8 yaşında bir erkek olduğuna inandığını söyledi. Price, ayıyı ilk olarak 2018'de fark ettiğini ve hayvanın "o zamanlar daha küçük olduğunu ve ilk görüldüğünden beri neredeyse iki katına çıktığını" söyledi.

TEK BAŞINA GEZİYORDU

Price, USA TODAY'e e-posta yoluyla "O zaman da zaten kendi başına dolaşıyordu ve yavru değildi. Bir yavru genellikle 2 seneye kadar annesiyle kalır. Bu sebeple hayvanın en azından 8 yaşında olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

HER YERİ GEZİYOR

Price, ayıyı sadece bir kez gördüğünü söylerken, kendisi ve diğer birkaç kişinin yıllar içinde patika kamerasıyla çekilen fotoğraf ve videolarda hayvanı belgelediğini belirtti. Doğa tutkunu, "Nadiren onu bire bir görebilirsiniz. İnanın ya da inanmayın, çok fazla hareket ediyor. Bölgede her yere gidiyor" yorumunu yaptı.

Muhabir: Tamer Ayeri