Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti! Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti!

18 yaşındaki bir öğrenciyi kürtaj yaptırmaya götürdüğü için işten kovulduğunu söyleyen özel okul öğretmeni, New Hampshire Eğitim Bakanlığı'na ve yetkililere, eyalet yasasını ihlal ettiği yönünde yanlış iddialarda bulunduklarını söyleyerek dava açtı. New Hampshire yasası; reşit olmayan bir çocuğa kürtaj yapılmadan en az 48 saat önce ebeveynlerin yazılı bildirim almasını gerektiriyor. Ancak davaya göre; bu durumda öğrenci ebeveynleriyle birlikte yaşamıyordu ve yasal bir yetişkindi.

LİSANSINI İPTAL ETTİLER

Adının açıklanmasını istemeyen öğretmen; öğrenci geçen sonbaharda hamileliğini açıkladığında bir toplum sağlık merkezinin iletişim bilgilerini verdiğini ve daha sonra onu ekim ayındaki randevuya götürdüğünü söyledi. Okul onu birkaç gün içinde işten çıkardı ve konuyu Eğitim Bakanlığı'na iletti. Bakanlık da bu ayın başlarında öğretmenlik lisansını iptal etti. Davaya göre; yetkililer, aylar önce söz konusu öğrencinin yetişkin olduğunu ve dolayısıyla ebeveyn bildirimi yasasına tabi olmadığını biliyordu.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül