Güney Afrika polisi, geçen hafta ücra bir kasabada 18 kişinin katledilmesiyle ilgili olarak başlatılan insan avı sonrasında üç kişiyi tutukladığını duyurdu. Yetkililer, cinayetlerin sebebinin hala belirsiz olduğunu söylüyor.

15 KADIN-3 ERKEK

Polis yetkilisi Senzo Mchunu, Lusikisiki kasabasında 18 kurban için düzenlenen anma töreninde tutuklamaları doğruladı. Dördüncü şüphelinin de yakında yakalanacağını belirtti. Silahlı adamların iki eve ateş açması ve 15 kadın ile 3 erkeğin ölmesiyle Güney Afrika'da şok dalgaları patlak verdi.

BAŞLARINDAN VURDULAR

Birkaç kişinin başından vurulduğu kaydedildi. Yerel gazete Dispatch Live'a göre; kurbanların yaşları 14 ila 64 arasında değişiyor. Mchunu, polisin cinayetlerin nedenini hala bulmaya çalıştığını söyledi.

27 BİNDEN FAZLA

Saldırı, ailenin geleneksel bir tören için bir araya geldiği sırada gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin son verilerine göre; Güney Afrika, dünyanın en yüksek cinayet oranlarından birine sahip. Örneğin resmi rakamlara göre 2022'de 27.000'den fazla cinayet işlendi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ