Florida'da üç ay süren rehabilitasyonun ardından 170 kilogram ağırlığındaki bir deniz kaplumbağası, Atlas Okyanusu'na geri bırakıldı. Brevard Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Bubba adındaki erkek kaplumbağayı Cocoa Beach'te doğal yaşam alanına saldı.

VİNÇ KULLANDILAR

Inwater Research'teki biyologlar, Bubba'yı 10 Nisan'da St.Lucie County'de buldu. Her iki ön yüzgecinde de yaralanmalar fark ettikten sonra, onu sudan çıkarmak ve  hayvanat bahçesine götürmek için bir vinç kullandılar. Yaralı hayvan daha sonra kamyonete yüklendi.

Brevard Hayvanat Bahçesi'nin sağladığı bu fotoğrafta, 375 pound'un üzerinde bir ağırlıktaki Caretta caretta türü deniz kaplumbağası Bubba, 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü Florida'daki Cocoa Beach'teki Lori Wilson Parkı'nda Atlas Okyanusu'na geri bırakılıyor. (AP aracılığıyla Brevard Hayvanat Bahçesi)

60 İLA 75 YAŞ ARASI

Ön inceleme sonrasında; Bubba'nın muhtemelen bir yırtıcı hayvan saldırısında yaralandığını ortaya çıktı. Deniz kaplumbağası ayrıca kansızlığa neden olan yoğun bir deniz sülüğü istilasıyla da uğraşıyordu. Biyologlar Bubba'nın 60 ila 75 yaşları arasında olduğunu tahmin ediyor.

Muhabir: Tamer Ayeri