ABD'de Cook İlçesi savcıları; 16 yaşındaki bir çocuğun, konut kompleksine yarı otomatik tüfekle ateş ederek 7 yaşındaki bir miniği öldürdüğünü belirtti. İki aktif tutuklama emri ve bekleyen iki davası bulunan 16 yaşındaki Raysean Comer'ın, kendisiyle daha önce etkileşimde bulunan 3 Chicago polis memuru tarafından görüntülerden tanındığı belirtildi.

Comer, Jai'Mani'nin vurularak öldürülmesiyle bağlantılı olarak bir yetişkin olarak birinci derece cinayetle suçlandı. Hakim Antara Nath Rivera, Comer'in dava sırasında çocuk gözetiminde tutulmasına karar verdi.

ASIL HEDEF O DEĞİLDİ

Savcılar, Jai'Mani'nin Batı Jackson Bulvarı 2300 bloktaki bina kompleksini saat 3 civarında terk ederek bir komşuya yemek götürdüğünü söyledi. Eyalet Savcısı Yardımcısı Anne McCord Rodgers mahkemede, çocuğun tam binanın dışına adım atarken bir tüfekle vurulduğunu belirtti. Birisi yardıma koşarken yere yığıldı.

Saldırıdaki asıl hedefin minik çocuk olmadığı düşünülüyor. Bir polis aracıyla onu Stroger Hastanesi'ne götürdü. Maalesef bir saatten kısa bir süre sonra öldüğü açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ