Sözcü’den Cem Özkeskin’in aktardığına göre, Belgin İba’dan önce AK Parti İl Başkanvekilliği görevinde bulunan Nesim İba'nın bir inşaat şirketi bulunuyor. İba, 2016’da satın aldığı arsayı değerlendirmek için Edirne’de bir öğrenci yurdu yaptırdı, ancak sonrasında burayı otele çevirmeye karar verdi. Belediyeye otel ruhsatı başvurusunda bulunan Nesim İba, imar planının otele uygun bulunmaması nedeniyle ruhsat alamadı. Bunun üzerine, pansiyon ve konaklama tesisi ruhsatı almayı başardı.

16 milyonluk teşvik parasını alamadı: AKP’li başkanın eşi dehşet saçtı

Olayın ardından 1-2 saat içinde suç duyurusunda bulunan Dinçer Asar, polislerin Nesim İba’ya müdahale etmediğini iddia etti. Emniyetteki ifadesinde, İba’nın sinir krizi geçirdiği bir anda odadan çıktığını ve belediye hemşiresinin çağrıldığını, hemşirenin İba’yı kontrol ettiğini ve daha sonra İba’nın şirketinden birinin belediye binasından alması gerektiğini belirtti. Olayın ertesi günü ise Edirne Belediyesi, konuya dair kurumsal olarak suç duyurusunda bulundu.

Nesim İba’nın iddiaya göre bakanlıktan otel için 16 milyon liralık teşvik de kazandı. Fakat otel ruhsatı alamadığı bu teşviği elde edemedi. Belediye kaynaklarına göre sinir krizinin bir nedeni de bu.

Kaynak: HABER MERKEZİ