New York ve Kaliforniya'daki yetkililerin önderliğindeki 14 Başsavcı, sosyal medya platformu TikTok'u genç kullanıcıların ruh sağlığına zarar vermekle ve verilerini rızaları olmadan toplamakla suçlayan davalar açtı.

AYRI AYRI AÇILDI

İki partili bir koalisyon tarafından düzenlenen yasal hamlede, TikTok'un gençler için güvenli olmadığı iddia ediliyor. Davalar ayrı ayrı açıldı. New York Başsavcısı Letitia James yaptığı açıklamada, "Gençler, TikTok gibi bağımlılık yaratan sosyal medya platformları yüzünden ruh sağlığıyla mücadele ediyor. TikTok, platformlarının gençler için güvenli olduğunu iddia ediyor, ancak bu doğru değil" dedi.

VERİ TOPLUYORLAR

Davalar kısmen davacıların "bağımlılık yaratan" olarak adlandırdığı 7/24 bildirimler ve otomatik video oynatma gibi özelliklere odaklanıyor. Dosyalar ayrıca "tehlikeli TikTok meydan okumaları ve ebeveyn izni olmadan 13 yaş altı kullanıcılar hakkında veri toplanmasına da dikkat çekiyor.

YANLIŞ VE YANILTICI

TikTok sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu iddialara kesinlikle katılmıyoruz. Birçoğunun yanlış ve yanıltıcı olduğuna inanıyoruz. Gençleri korumak için yaptığımız çalışmalarla gurur duyuyoruz. Bu çalışmalara derinden bağlı kalmaya devam ediyoruz. Ürünümüzü güncellemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.

Kaynak: HABER MERKEZİ