Çin'in Guangdong eyaletindeki büyük nehirler ve su yolları, tehlikeli sellere yol açma tehdidinde bulunuyor. Hükümet, 127 milyondan fazla insanı korumak için acil müdahale planlarını yürürlüğe koyacak. Bölgede yoğun yağışlar bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, nehirlerin su seviyesinin son derece nadir bir şekilde yükseldiğini belirtti. Acil durum uyarısı yayınlandı.

Guangdong'daki yetkililer, tüm bölgelerdeki ve belediyelerdeki departmanları, doğal afetleri önlemek için acil durum planlamasına başlamaya davet etti. İnsanların yiyecek, giyecek, su ve kalacak bir yere sahip olmasını sağlamak için afet yardım fonları ve malzemelerin derhal dağıtılmaya başlanması istendi.

12 SAAT BOYUNCA DURMADI

Cumartesi günü 20.00'den itibaren 12 saat süren şiddetli yağmur, kurtarma ekiplerinin gönderildiği Zhaoqing, Shaoguan, Qingyuan ve Jiangmen şehirleri de dahil olmak üzere eyaletin orta ve kuzey kısımlarını vurdu. Devlet medyasına göre; Qingyuan'da 45 binden fazla insan tahliye edildi. Zhaoqing'deki bazı elektrik tesisleri hasar gördü.

Çin Devlet Radyosu; Zhaoqing, Shaoguan ve Qingyuan'daki yaklaşık 1.103 okulun derslere ara vereceğini söyledi. Bölgenin genişliği düşünüldüğünde felaketten 127 milyondan fazla insanın etkilenebileceği düşünülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ