Köpeği rahat etsin diye özel jet tuttu! Toplamda 38 bin dolarlık faturayı ödedi! Köpeği rahat etsin diye özel jet tuttu! Toplamda 38 bin dolarlık faturayı ödedi!

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu'na (IFAW) göre; Massachusetts eyaletine bağlı Wellfleet yakınlarındaki bir plajda yaklaşık 125 yunus mahsur kaldı. IFAW İletişim Direktörü Stacey Hedman, hayvanların ulaşılması çok zor bir yer olan ve "tehlikeli çamurla" kaplı Herring Nehri'ndeki Büyük Ada'da mahsur kaldığını belirtti.

Hedman, durumu grubun şimdiye kadar müdahale ettiği en büyük kitlesel kıyıya vurma olayı olarak tanımlayarak, IFAW personeli olay yerine gelmeden önce on yunusun öldüğünü söyledi.

ISLAK HAVLULAR KOYDULAR

Görüntüler, kıyıda düzinelerce hareketsiz yunusun yattığını belgeledi. Bunların çoğu, yunusların derisinin kurumasını önlemek için kurtarıcılar tarafından yerleştirilen ıslak havlularla kaplıydı. Kısa süre sonra, yardım etmek isteyen daha fazla kişi geldi.

Sudaki üç küçük tekne kullanılarak, gelgit yaklaşırken yunusları uygun yöne doğru hareket etmeye teşvik etmek için harekete geçildi. Uzmanlara göre; bu kıyılarının eğimi ve gelgitlerin dalgalanması nedeniyle bölge tehlikeli. Hedman, yunusların neden mahsur kaldığının henüz belirsiz olduğunu söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ