Yetkililer, Kuzey Hindistan'daki bir dini festivalde yaşanan ve en az 121 kişinin ölümüne yol açan olaylara aşırı kalabalık, yetersiz çıkışlar ve diğer faktörlerin katkıda bulunduğunu söyledi. Yerel yetkili Manish Chaudhry, 28 kişinin hala hastanede tedavi gördüğünü söyledi. İzdiham, salı öğleden sonra Uttar Pradesh eyaletindeki Hathras bölgesindeki bir köyde, büyük kalabalıkların geçici bir çadırdan çıkmak için acele etmesiyle meydana geldi.

DOKUNMAK İSTEDİLER

Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı. Halk arasında Bhole Baba olarak bilinen Hindu guru ile diğer organizatörleri bulmak için harekete geçtiler. Felakete yol açan faktörler arasında aşırı kalabalık, kötü planlama ve kötü hava koşulları da yer aldı. Çamurlu bir alanda düzenlenen ve 80.000 kişiyi ağırlamasına izin verilen etkinliğe yaklaşık çeyrek milyon kişi katıldı. Hindu gurunun çadırının içine kaç kişinin girdiği belli değil. Vaiz sahneden inerken kalabalığın kendisine dokunmak için üzerine akın ettiği, gönüllülerin müdahale etmeye çalışmasıyla kaos yaşandığı belirtildi.

Rusya, arananlar listesindeki zanlıyı Türkiye’ye verdi Rusya, arananlar listesindeki zanlıyı Türkiye’ye verdi

3 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU

Polisin ilk raporuna göre; bu noktada binlerce kişi çıkışa doğru akın etti. Birçoğu çamurlu zeminde kayarak düştü ve kalabalık tarafından ezildi. Ölenlerin çoğu kadındı. Dört bir yandan gelen kişiler, üç kilometre uzunluğunda park edilmiş araç sıraları oluşturmuştu.

BURADAN ÇEKİP GİTTİ

Uzmanlar, etkinliğin güvenlik normlarını ihlal ettiğini söyledi. Afet yönetimi uzmanı Sanjay Srivastava, "Etkinlik, birden fazla çıkış yolu sağlanmadan yapıldı" dedi.

Salı günü, yüzlerce akraba yerel hastanelerde toplandı. Dışarıdaki arazide sedyelere konulmuş ve beyaz çarşaflara sarılmış ölüleri görünce üzüntü içinde ağladılar. Otobüsler ve kamyonlar da düzinelerce kurbanı morglara taşıdı. Sonu Kumar, kazadan sonra ölü bedenleri kaldırıp taşımaya yardım eden birçok yerel sakinden biriydi. Vaizi, "Arabasına oturdu ve gitti. Ve buradaki müritleri birbirlerini ezip öldürdü" şeklinde eleştirdi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ