Yetkililer, insanları patikalarda kalmaları konusunda uyarıyordu. Ayrıca aşırı sıcak nedeniyle açık hava aktivitelerinin de sınırlanması gerektiği belirtiliyordu. Ancak bir üniversite öğrencisinin cesedinin Büyük Kanyon'dan çıkarıldığı duyuruldu. Yaklaşık 120 metreden düşmüştü.

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Kuzey Carolina'ya bağlı Hickory'den 20 yaşındaki Abel Joseph Mejia'nın, Pipe Creek Seyir Terası'nın batısında düştüğü öğrenildi. Park hizmetleri, olayın Ulusal Park Hizmetleri ve Coconino İlçe Adli Tıp Kurumu tarafından araştırıldığını bildirdi. Cesedi güçlükle çıkarılabildi.

YOKLUĞU HİSSEDİLECEK

Park yetkilileri, ziyaretçileri belirlenmiş patikalarda ve yürüyüş yollarında kalmaya çağırdı... Ayrıca uçurum kenarlarına yaklaşılmamasını istedi. Indianapolis'teki Indiana Bible College Facebook'ta, "Öğrencilerimizden biri olan Abel Mejia'nın trajik kaybından dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz. Sıcak gülümsemesi ve nazik ruhuyla tanınıyordu. Yokluğu onu tanıyan herkes tarafından derinden hissedilecek" mesajını paylaştı.

HAFTADA 7 ÖLÜM

Park Hizmetleri, ülkenin milli parklarında her hafta yaklaşık yedi ölüm vakasının bildirildiğini söylüyor. Bunların büyük çoğunluğu sıcaklıktan kaynaklanıyor. Yürüyüşçüler aşırı sıcak hava koşullarına dayanamıyor.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ