43 yaşındaki Ryan Beierman ve 12 yaşındaki oğlu Owen, bu hafta ölümle burun buruna gelmelerini Minneapolis Star Tribune gazetesine anlattı. Baba Beierman, Wisconsin'in batısındaki kulübesinin yakınında yaralı bir ayıyı takip ederken, bir meşe ağacının altındaki küçük bir açıklıkta hayvana rastladığını söyledi.

YAŞAM MÜCADELESİ

Beierman gazeteye, "Saldırmak üzere olan bir kedi gibi duruyordu. Sonra üzerime atıldı. Hücum etti ve beni yere serdi. Onunla ne kadar süre boğuştuğumu hatırlamıyorum. Ayı yaşam mücadelesi veriyordu, ben de yaşam mücadelesi veriyordum" dedi.

MERMİYİ HİSSETTİM

Küçük oğlu olmasaydı muhtemelen hayatta kalamayacağını da sözlerine ekledi. Beierman, Owen'ın av tüfeğini kullanarak ayıyı vurup öldürdüğünü söyledi. Ryan Beierman, "Sırt üstü yatıyordum ve merminin ayıyı deldiğini hissettim. Owen bir kahramandı. O ayıyı vurdu ve hayvan benim üzerimdeyken öldü" diye konuştu.

ÇOK SAYIDA DİKİŞ

Beierman'ın yüzünde büyük bir kesik, alnında, sağ kolunda ve bacağında da kesikler ve delikler oluştu. İki çocuk babası Beierman, yanağına 23 dikiş atılması gerektiğini, sağ kolunda da çok sayıda dikiş olduğunu kaydetti.

ARTIK BİTİRDİM

Wisconsin Doğal Kaynaklar Bakanlığı, baba-oğulun birlikte çıktığı avın yasal olduğunu söyledi. Beierman eşine, "Artık ayı avı yok. Bunu tamamen bitirdim. Cehennem gibi bir gün geçirdim" dedi.
 

Muhabir: Tamer Ayeri