Otoyolda seyir halindeyken el frenini çekerek ölümcül kazaya sebep olan "aşırı sinirli ve kontrol manyağı" bir kişi, 7 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. 37 yaşındaki Gary Toomey ve sevgilisi 34 yaşındaki Victoria Bell, gece geç saatlerde bir festivalden dönerken tartışıyordu.

BAŞKA ARAÇ ÇARPTI

Liverpool yakınlarındaki M62 otoyolunda saatte 113 kilometre hızla seyreden araca rağmen, yolcu koltuğunda oturan Toomey, el frenini çekti. Aracın kontrolden çıkarak refüje çarpmasına neden oldu. Enkazdan çıkan bayan Bell'e daha sonra başka bir araç ona çarptı ve hayatını kaybetti.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Toomey, adam öldürme suçunu kabul etti ve Liverpool Crown Court'ta yedi yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Çift, ilişkileri bozulmadan önce bayan Bell'in Huddersfield'daki evinde birlikte yaşıyordu.

B94Aa7D8662C5533221131Ec38De5E59

SONUÇLARINI BİLİYORDU

Ancak yine de arada sırada birbirlerini görüyorlardı ve ölümcül kaza gecesi Liverpool'daki bir festivalden dönüyorlardı. Gary Toomey, memurlara Victoria Bell'in kendisini bir daha görmek istemediğini söylediğini ve kendisine bağırmaya başladığını söyledi. Savcılık, adamın yaptığı hareketin sonuçlarını çok iyi bildiğini belirtti.

Muhabir: Tamer Ayeri