Virginia'da 11 yaşındaki bir çocuk, başka bir öğrencinin sınıfa mermi getirdiğini bildirmek için 2 saat bekleyince uzaklaştırma cezası aldı. Ailenin avukatı; St.John the Apostle Katolik Okulu'nun, yalnızca doğru olanı yapmaya çalışan altıncı sınıf öğrencisine karşı yanlış bir tavır takındığını ileri sürdü.

SİCİLE İŞLENECEK

Avukat Tim Anderson, "Önce ihbar edip ardından ceza veriyorlar. Doğru şeyi yaptı ve şimdi başı belada. Bu çocuğa ceza veriyorlar. Bu siciline işlenecek. Akademik kariyerini şimdiden mahvediyorlar" dedi.

SINAVDAN ÖNCE

Olay geçen hafta çocuğun bir sınava girmeye hazırlandığı sırada meydana geldi. Avukat, bir öğrencinin test başlamadan hemen önce bir mermi çıkarıp 11 yaşındaki çocuğa gösterdiğini söyledi. Anderson, çocuğun "şok olduğunu" ancak yaklaşık iki saat sonra okul müdürüne söylediğini belirtti.

CEZAYI KALDIRIN

Avukat, "Sınava girdiler. Yaklaşık 2 saat sürdü. Biter bitmez müdürün odasına gitti ve durumu anlattı. Mermi getiren çocuğa da ona da 2 gün uzaklaştırma verdiler. Bu inanılır gibi değil" açıklamasını yaptı. Çocuğun annesi Rachel Wigand, müdürle konuşmaya çalıştı ancak okul, uzaklaştırma kararını değiştirmeyi reddetti. Avukat Anderson, okulun özür dilemesini ve çocuğun sicilinden uzaklaştırma cezasını kaldırmasını istediğini söyledi.

Muhabir: Tamer Ayeri