Emniyet güçleri, Washington'da 6 yaşındaki komşu çocuğunun kaçırılma girişimini önleyen 11 yaşındaki üç kızın, kahraman olarak görüldüğünü söyledi. Kent polisi, bir adamın küçük bir çocuğu almaya çalıştığını gören bir tanıktan 911 çağrısı aldığını açıkladı. Tanık adamı tarif ettikten sonra, memurlar geldi ve şahsı yakaladı.

BİLEĞİNDEN TUTMUŞTU

11 yaşındaki 3 kız çocuğu, polise dondurma kamyonuna doğru yürürken 6 yaşındaki komşularının, bileğini sıkan kimliği belirsiz bir adam tarafından tutulduğunu fark ettiklerini söyledi. Polis, çocuğun korkmuş göründüğünü ve adamdan onu bırakmasını istediğini belirtti.

YERE BIRAKIP KAÇTI

Kızlar telefonlarıyla kayıt yapmaya başladılar ve adama yaklaştılar. Adam çocuğu kucağına aldı ve uzaklaşmaya çalıştı. Ancak kızlar onu durdurdu ve kızı tanıyıp tanımadığını sordular. Tanıdığını iddia etti ancak küçük kız bunu inkar ederek başını salladı. Adam daha sonra onu yere bıraktı ve kaçtı. Üç kız çocuğu, komşularını güvenli bir şekilde evine geri götürdü.

OLGUNLUK VE KORUYUCU TAVIR

Daha sonra çocuğun anne ve babası polise verdiği ifadede, adamın yabancı bir kişi olduğunu doğruladı. Bir aile üyesi, "Polis çağırıp bu adamı yakalayan insanlara minnettarız" dedi. 40 yaşında olan şüpheli tutuklandı ve King County Hapishanesi'ne gönderildi. Polis, ismini açıklamadı. Kent polisi, "Bu kızların sergilediği olgunluk ve koruyucu tavır karşısında kelimelerle ifade edilemeyecek kadar etkilendik. Onların müdahalesi ve 911'i arayan kişinin şüpheliyi mükemmel bir şekilde tarif etmesi bu çocuğun hayatını kurtardı" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ