Yetkililer, Pensilvanya'da 1 yaşında bir çocuğun da aralarında bulunduğu 11 Amish aile üyesinin yabani zehirli mantar yedikten sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi. Peach Bottom Kasabası'nda yaşayan bir aile üyesi, ormanda buldukları ve akşam yemeği için eve getirdikleri yabani mantarları yedikten sonra hastalandıklarını söyledi.

UZUN SÜRE YÜRÜDÜ

Aile üyelerinin Amish olması ve telefonlarının bulunmaması nedeniyle, hastalığı bildiren aile üyesinin 911'i aramak için yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan bir telefon kulübesine yürüdüğünü belirtildi.

9'U ÇOCUKTU

Hastalanan 11 kişiden 9'u çocuktu. Geri kalanlar ise yetişkin bir erkek ve kadındı. İtfaiye departmanı, yaşlarının 1 ila 39 arasında değiştiğini söyledi. Güney York İlçesi Acil Tıbbi Hizmetler Şefi Laura Taylor, CNN'e yaptığı açıklamada, "Bunlar yabani mantarlardı ancak hastanenin türünü doğrulaması gerekecek" dedi.

AMİSH NEDİR?

11 hastanın tamamı tedavi edildi ve hayati tehlikeleri bulunmuyor. Amish, ABD'nin Pensilvanya ve Ortabatı eyaletlerinde yaygın olan tutucu bir Hristiyan mezhebidir. Basit bir yaşama inanırlar. Otomobil, telefon ve elektrikli modern aletleri kullanmaktan sakınırlar. 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül