Rusya'nın Saratov kentinde sabah saatlerinde yaşanan kamikaze drone saldırısı, 11 Eylül saldırılarını hatırlattı. Ukrayna ordusuna ait bir kamikaze drone, yerel saatle 06.10’da 37 katlı bir binaya çarparak büyük hasara yol açtı. Saldırıda binanın en az üç katı zarar görürken, birçok kişi yaralandı. Durumu ağır olan bir kadının tedavi altına alındığı açıklandı.

Asıl Hedef Engels Hava Üssüydü

Saldırıların hedefinde stratejik öneme sahip Engels hava üssü vardı. Bu üs, Rusya'nın bombardıman uçaklarına ev sahipliği yapıyor. Saratov'daki binaya yapılan saldırının ardından, Engels’teki daha küçük bir binanın da kamikaze drone saldırısına maruz kaldığı rapor edildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın fırlattığı 20 kamikaze drone'dan dokuzunun imha edildiğini duyurdu.

Ukrayna'nın Karşı Saldırısı

Ukrayna'nın bu saldırıları, Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana kendi topraklarında kontrolü kaybetmesine neden olan en büyük askeri gerilemelerden biri olarak kayıtlara geçti. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Kursk bölgesindeki ilerlemelerden bahsederken, Amerikan basını Ukrayna’nın bu bölgede en az 247 Rus askerini esir aldığını iddia etti.

Karşılıklı Saldırılar Devam Ediyor

Rus ordusu da gece boyunca Ukrayna şehirlerine İran yapımı Şahid-136 kamikaze drone'ları ve füzelerle saldırılar düzenledi. Saldırılar sonucunda birçok şehirde alarm sirenleri çalarken, Ukrayna’nın Engels hava üssüne yaptığı karşı saldırının görüntüleri dünya genelinde yankı uyandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ