105 yaşındaki Virginia Hislop; iki çocuğu, dört torunu ve torunlarının dokuz çocuğuyla dolu dolu bir hayat yaşadı. Hayatının çoğunu eğitime adadı ve yaşadığı Washington'un merkezindeki okul ve üniversite kurullarında görev yaptı.

Başarısına rağmen bir şeylerin eksik olduğunu hissediyordu. Hislop, "Zaman zaman keşke yüksek lisansımı bitirip diplomamı alsaydım diye düşündüm" dedi. Yaşlı kadın, Stanford Üniversitesi'nde gerekli dersleri almıştı. ABD 1941'de Japonlar Pearl Harbor'ı bombalayınca tezini sunamadı.

ARTIK TEZ ZORUNLULUĞU YOK!

Orduda hizmet verdi ve üniversitedeki sevgilisiyle evlendi. Sonra ailesine odaklandı ve tezini asla bitiremedi. Dekan Daniel Schwartz, "83 yıl önceki koşullarımız artık mevcut değil. Tez zorunluluğumuz yok. Dolayısıyla kendisi diploma için gereken koşulları yerine getirdi. Böylece 83 yıl sonra, bu kadar çok şey yapan bu kadını onurlandırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Mezuniyet töreninde kadının ailesi ve konuklar onu ayakta alkışladı. Hislop, "Şu anda çok mutluyum" dedi. Diplomayı ne yapacağı sorulduğunda ise, "Bunu bodrumdaki diğerlerinin yanına koyacağım" diye esprili bir yanıt verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ