ABD

Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Amerikan halkı adına Türkiye halkına en içten tebriklerimi sunuyorum. Bu 100 yıl boyunca Türkiye’nin giderek daha önemli küresel rol oynadığını ve uluslarımız arasındaki dostluğun giderek derinleştiğini gördük.” ifadesine yer verildi.

İngiltere

Kral 3. Charles: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben mektup yazdı ve “Ülkenizin kuruluşunun yüzüncü yılı olan bu özel günde, ekselanslarınıza ve Türkiye Cumhuriyeti halkına en içten tebriklerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

Fransa

Dışişleri Bakanlığı: X sosyal medya platformundan paylaştığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı vesilesiyle Türk milletinin ulusal bayramını kutlarız.

Rusya

Devlet Başkanı Vladimir Putin: Geçtiğimiz yüzyılda ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldierek başarılara imza attı. Türkiye dünya sahnesinde haklı olarak yüksek bir prestije sahiptir” kullandı. 

NATO

NATO’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Türkiye’nin bugün, kuruluşunun 100. yılını kutladığı hatırlatılarak, “Siz de müttefikimiz Türkiye’yi kutlarken bize katılın” ifadesi kullanıldı. Paylaşımda, Türk bayrağı açmış Mehmetçiklerin fotoğrafı da yer aldı. 

Kaynak: HABER MERKEZİ