Yetkililer, Nijerya'da kuytu bir köyde on kişinin öldürüldüğünü ve en az 160 köylünün kaçırıldığını söyledi. Yerel yetkili Aminu Abdulhamid Najume, Boko Haram'a mensup olduğundan şüphelenilen çok sayıda silahlı adamın Kuchi köyünü işgal ettiğini söyledi.

Kaçırılanların çoğunlukla kadın ve çocuklar olduğunu, öldürülenler arasında bölgenin güvenliğini sağlayan yerel avcıların bulunduğunu belirtti. Silahlı kişilerin motosikletlerle Kuchi'ye girdiği ve hatta ayrılmadan önce yemek pişirmek, çay yapmak ve evleri yağmalamak için zaman harcadığı bildirildi.

TECAVÜZ EDİYORLAR!

Sosyal medyada açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü, toplu kaçırma olayından "derin endişe duyduğunu" ifade etti. Açıklamada, "Köyün silahlı kişiler tarafından işgal edilmesi, Nijeryalı yetkililerin hayatları korumadaki mutlak başarısızlığının bir başka göstergesidir" denildi.

2021'den bu yana silahlı kişiler sürekli olarak Kuchi köyüne saldırıyor. Kadınlara ve kızlara tecavüz ediyor. Zaman zaman da fidye talep ediyorlar. Geçen ay çok sayıda köy, fidye için kaçırma olaylarına şahitlik etmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ