2021 yılında Colorado'daki bir süpermarkette 10 kişiyi öldüren silahlı saldırgan, akıl hastalığı nedeniyle suçsuz olduğunu belirtmesinin ardından hayatının geri kalanını hapishanede geçirecek.

AKIL SAĞLIĞI SORUNU

Savunma avukatları, Ahmad Alissa'nın bir polis memuru da dahil olmak üzere 10 kişiyi ölümcül şekilde vurduğu iddiasını tartışmadı. Ancak, saldırı sırasında akıl sağlığının yerinde olmadığını ve doğruyu yanlıştan ayırt edemediğini savundular.

KASITLI ŞİDDET

Hakim Ingrid Bakke, sanığa cinayetler nedeniyle 10 kez şartlı tahliye imkanı olmaksızın müebbet hapis cezası verirken, diğer suçlar için de ek olarak 1.334 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bölge Savcısı Michael Dougherty, "Bu akıl hastalığıyla ilgili değildi. Bu vahşi, kasıtlı şiddetle ilgiliydi" dedi.

İFADE VERMEDİ

Şu anda 25 yaşında olan Alissa, avukatları aracılığıyla cezası sırasında ifade vermeyi reddetti. Mahkeme salonu büyük ölçüde kurbanların aileleri ve polislerle doluydu. Alissa, Mart 2021'de otoparkta arabasından indikten hemen sonra ateş etmeye başladı. Kurbanların çoğunu bir dakikadan biraz fazla bir sürede öldürdü.

ONLARI TAKİP ETTİ

Savcılar, Alissa'nın aklının başında olduğunu kanıtlamak zorundaydı. Rastgele ateş etmediğini ve kaçan, kendisinden saklanmaya çalışan insanları takip ederek, karar alma yeteneğini gösterdiğini savundular. Savcılar, Alissa'nın çelik delici mermiler ve 30 mermi alabilen yasadışı şarjörlerle geldiğini belirtti. Bununla saldırıyı mümkün olduğunca ölümcül hale getirmeyi amaçladığını söylediler. Saldırgan ve ailesi, yıllar önce Suriye'den ABD'ye gelmişti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ