Topçu Charles Lightfoot ve Çavuş John Smith, 1. Dünya savaşı sırasında ölmüştü. Eylül 1914'te Fransa'daki Aisne Muharebesi sırasında hayatlarını kaybettiler ancak cesetleri 15 yıl öncesine kadar bulunamadı. Gunner Lightfoot'un torunu Sue Kruk, onurlarına düzenlenen askeri cenaze töreni için Hampshire, Hayling Adası'ndaki evinden Fransa'ya gitti.

Fransız tarihçi Jerome Buttet, 2009 yılında Chassemy yakınlarındaki bir mağarada savaş grafitilerini araştırırken üzerinde yazı bulunan geçici bir mezar keşfetti. Bay Buttet'in getirdiği arkeologlar mağarada iki grup kalıntıya rastladı.

DNA TESTLERİ SONRASI

Gloucestershire'daki Imjin Kışlası'nda görevli Savunma Bakanlığı (MoD) dedektifleri, yaptıkları araştırma ve DNA testi sonucunda iki kişinin Gloucestershire'dan Çavuş Smith ve Edinburgh'dan Topçu Lightfoot olduğunu tespit etti. Her ikisi de 29. Kraliyet Saha Topçusu Bataryası'nda görev yaptı.

Askerler Fransa'daki bir İngiliz savaş mezarlığına defnedildi. Lightfoot'un torunu Sue Kruk, "Yıllarca süren bir üzüntüden sonra güzel bir son oldu. En azından şimdi hak ettiği gibi mezarda" yorumunda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ