Papa Francis, gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret edecek Papa Francis, gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret edecek

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" temasıyla düzenlenen 13. Çalışma Meclisi toplantısına katıldı.

Çalışma Meclisi'nde gündeme getirecekleri başlıkların çalışanlara, işverenlere ve ülkeye değer katacağına inandığını dile getiren Akkol, şunları kaydetti:

"Bu başlıklardan ilki, güvenceli esnek çalışma modellerinin geliştirilmesi. Pandemiden önce, yani bundan 4 yıl önce uzaktan çalışmaya izin veren işverenlerin oranı %1'in altındaydı. Bugün ise 10 çalışandan 4'ü uzaktan çalışma imkanına sahip. Büyük işletmelerin %78'i uzaktan çalışmaya imkan veriyor. Türkiye'de çalışan nüfusun %30'u için uzaktan çalışma mümkün. Çalışanların %73’ü evden çalışma ile iş-özel hayat dengesini daha iyi kurduğunu düşünüyor. Dolayısıyla yeni çalışma modellerine imkanımız var. Kadınları daha fazla iş hayatına dahil etmek için esnekliğe ve yeni çalışma modellerine ihtiyacımız var. Gençler eski usul organizasyonlarda ve işletmelerde değil, yeni usul işletmelerde çalışmak istiyor. Bu konudaki iyi uygulamaları teşvik edelim."

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA