Kahvaltıda ilk önce nişasta içermeyen sebze yediğimiz zaman içindeki lifler bağırsaklarda bir filtre oluşturur. Karbonhidratlar olay yerine ulaştığında, filtre onları kumun sel suyunu yakalaması gibi yavaşlatır.

Böylece glikoz, kan dolaşımına "küçük damlalar" gibi girer. Hücrelerimizin bu damlamaları emebilmesi için daha az insüline ihtiyaç duyulur. Bu da pankreasın daha az zorlanmasını sağlar. Doçent Doktor Alpana Shukla, "Araştırmanın tamamı; yiyecek sıralamasının yemekten sonra glikoz artışlarını azalttığı fikrini güçlü şekilde destekliyor" dedi.

10 DAKİKA ÖNCE YAPIN

Ajur tekniği ile seramik dekor atölyesi Ajur tekniği ile seramik dekor atölyesi

Shukla, "Karbonhidratlarınızı yemeden 10 dakika önce bir sebze tüketin. En etkili formül bu... Ancak 10 dakika ara vermeseniz bile yine de bir miktar fayda görebilirsiniz" açıklamasında bulundu. Brokoli, ıspanak, mantar, biber, kereviz, lahana, bamya ve pırasa gibi sebzeler, harika seçenekler...

Bunları kahvaltınıza eklediğiniz takdirde kan şekeri oranlarınız çok iyi bir duruma gelebilir. Böylece ekmek gibi unlu ürünlerin yanında kahvaltılık gevreklerin verebileceği zararları da bir nebze engelleyebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ