Boston'da yaşayan 19 yaşındaki Ella Pick , geçen Haziran ayında Zante'ye yaptığı dört haftalık gezinin ardından kendini "kötü" hissetti fakat bunun arkadaşlarının içki içmesine ayak uyduramadığı için olduğunu düşündü. Ancak durum pek de düşündüğü gibi olmadı. Beyninde tümör çıkan Ella Pick'in bir yıl ömrü kaldığını öğrenince adeta şoka uğradı. İşte ayrıntılar..

Ella, eve döndükten sonra şiddetli migren ağrıları çekmeye başladı ve sol gözü içe doğru kaymaya başladı; bu da onu hastaneye sevk eden yerel gözlükçünün acil ziyaretine yol açtı.

Orada, doktorlar Ella'nın beyninde bir şişlik keşfettiler ve onun tedavi edilemez ve ameliyat edilemez bir beyin tümörüne sahip olduğu ve ona sadece 12 ay ömrü kaldığı yönündeki yıkıcı haberi verdiler.

Ajur tekniği ile seramik dekor atölyesi Ajur tekniği ile seramik dekor atölyesi

Ella şunları söyledi: "Her şey geçen Haziran ayında kızlarımla birlikte tatil için Zante'ye gitmemle başladı. 

“Muhteşem bir tatildi. Sanırım ilk iki ya da üç gece kendimi kesinlikle iyi hissettim.

"Hepimiz çok iyi vakit geçiriyorduk. Sonra kendimi pek hasta hissetmedim, sadece kendimi hissetmiyordum. O kadar çok içmiyordum ya da o kadar dışarı çıkmıyordum.

"Akşamdan kalma olabileceğini düşündüm. Kendimi kötü hissettim. Şimdi geriye dönüp baktığımda açıkça iyi olmadığımı düşünüyorum.

"Eve döndük ve kendimi çok iyi hissettim, ardından bir hafta kadar sonra şiddetli migren ağrıları yaşamaya başladım. Kafamın arkasındaki baskı berbattı. Her zaman migren ağrısı çektim ama hiçbir zaman bu kadar büyük olmadı.

"Sonra sol gözüm yüzümün ortasına doğru kaydı. Göz testi yaptırmaya gittim ve beni hastaneye sevk ettiler ve bunun 'büyük bir endişe' olduğunu söylediler."

Ella, duşta şiddetli migren ağrısının ardından, Boston, Lincolnshire'daki Pilgrim Hastanesi'ne kaldırıldı.Daha önce birkaç yıldır migren atakları geçirmişti ancak bunların tümörle ilişkili olup olmadığı belli değil.

Ekran Görüntüsü 2024 05 01 183413

Tomografi ve MR sonrasında doktorlar, Ella'nın beyninde, daha sonra beyin sapında yaygın orta hat gliomu olarak tanımlanacak bir şişlik keşfettiler.

Kanser tedavi edilemez ve ameliyat edilemez; Ella'ya geçen yılın Temmuz ayında tahmini olarak 12 ay ömrü kaldığı söylendi.

Genç, hayalindeki iş olan British Airways'de kabin memuru olarak çalışmak için yapılan bir röportajı kendisine konulan teşhis nedeniyle geri çevirmek zorunda kaldı.
 

Muhabir: HANDE DURMAZ