Cumhurbaşkanı Erdoğan taklidiyle ve siyasi mizahıyla ünlenen Muhammed Nur Yahya, paylaştığı video ile büyük sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Muhammed Nur Yahya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i de konuya dahil ederek "Mehmet'e görünme Audi A8'i elinden alır" diyerek videoyu sonlandırdı. Yahya, ses getiren videoyu "Mehmet Şimşek'e havale ettim" notuyla paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın mevcut makam aracı olan Audi A6'nın yerine daha üst modeli Audi A8'i sipariş ettiği ileri sürülmüştü. Ali Erbaş'a makam aracı olarak kullanılması için verilen kırmızı renkli Togg'un, başkanlığın filosuna geri gönderildiği iddia edilmiş, bu durum eleştirilere sebep olmuştu.

Özgür Özel'den Selahattin Demirtaş tepkisi Özgür Özel'den Selahattin Demirtaş tepkisi

Diyanet İşleri Başkanlığı ise konuyla ilgili şu açıklamalara yer vermişti:

"Başkanlığımız kullanımına sunulan araçlarla ilgili son günlerde kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Başkanlığımız makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kurumumuza tahsis edilmiştir. O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır."
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL