CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer CHP'liler, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi. Burada kısa bir yürüyüş gerçekleştirdikten sonra Özel ve İmamoğlu basın mensuplarına konuştu.

Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı! Menüde her gün etli yemek var Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı! Menüde her gün etli yemek var

Özel, sendikalar adına konuşamayacaklarını belirterek, işçilerin ve emekçilerin isteklerinin demokraside bir hakem olan yargı tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Taksim'e gitmek isteyenlerin anayasal ve mahkeme kararına dayanan bir haklılığa sahip olduğunu belirten Özel, hükümetin bu kararı uygulamamasını anayasaya aykırı olarak değerlendirdi. Saraçhane'nin önemli bir kazanım alanı olduğunu ve emekçilerin birlikteliğinin önemli olduğunu söyledi. Taksim'e çıkılmasına karşı kaba kuvvet uygulanmasının ayıp olacağını ifade etti.

İmamoğlu ise son 5 yıldır Saraçhane'nin hak arama noktasına dönüştüğünü belirtti. Burada yapılan hak arama mücadelelerinin genellikle başarıyla sonuçlandığını ve halkın isteklerine yanıt bulduğunu söyledi. Taksim'e geri dönüşün zaman alabileceğini ancak umutlarının bu mücadele sürecini takip edenlerin doğru kararlar vereceği yönünde olduğunu dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA