Edinilen bilgilere göre, Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan evi kayyum tarafından yönetilen Batman Belediyesi tarafından yeniden yapılmak üzere yıkılan Mehmet Şah Başaran, 31 Mart seçimlerinde belediyenin DEM Parti’ye geçmesinin ardından evindeki çalışmanın durması üzerine eşi ile birlikte belediyeye gitti.


Hazırladıkları projelerle gönüllere dokundular Hazırladıkları projelerle gönüllere dokundular

Belediye Başkanı Gülistan Sönük ile görüşen Mehmet Şah Başaran, elinde benzin bidonu ile belediye binası önüne gelerek, "ben yandım belediye de yansın" diyerek kendini yakmak istedi.

Belediye binası başkanlık girişi önünde üzerine benzin dökerek kendini yakma girişiminde bulunan Başaran, belediye güvenlik görevlileri ve zabıta ekiplerinin müdahalesiyle engellendi. Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan Başaran, sosyal medya hesabından, "Batman halkı bizlere sahip çıkmadınız.



Batman Valiliğine, Batman Belediyesine binlerce kez sorunlarımızı anlattım, ilgilenen olmadı. Batman Belediyesi, söz vermişti evimizin yapımını tamamlayacaktı. Çaresiz durumdayız. Şu anda Batman Belediyesi önündeyim, kendimi yakacağım. Üzerime benzin dökmeye çalıştım. Batman Belediye Başkanlığı güvenlik görevlileri bana müdahale etti, küfür ve hakarette bulundu. Bana bir şey olursa Batman Belediye Başkanlığı yetkilileri sorumludur" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA